Clubtenue van MHC

Kleding en kledingbeleid

Algemeen

De Maastrichtse Hockey Club wil zich herkenbaar aan de buitenwereld presenteren. Naast sportiviteit, prestatie en gezelligheid, speelt kleding hierin een grote rol. Alle leden behoren zich correct te kleden als zij MHC vertegenwoordigen. Juist op het veld, zowel uit als thuis moet MHC een uniforme uitstraling hebben. Deze uniformiteit ontstaat als iedereen in hetzelfde MHC tenue hockey speelt en verschijnt. Het dragen van het door MHC vastgestelde tenue tijdens (competitie)wedstrijden en toernooien is dan ook verplicht, tenzij het geldende bondsreglement een ander tenue verplicht stelt. Bij trainingen is dit niet verplicht.

Het bestuur zal (streng) toezien op het spelen in een correct MHC tenue en kan indien wordt gehandeld in strijd met het kledingbeleid een lid/leden schorsen of een team uit de competitie terugtrekken.

Clubtenue

Het clubtenue van MHC bestaat uit een wit shirt met MHC embleem en twee diagonale groene strepen, een donker groene hockeybroek of – rok en wit/groene kousen met MHC embleem. Bij uitwedstrijden van MHC waarbij beide clubs in bijna identieke kleuren spelen draagt MHC een donkerblauw shirt met MHC embleem, in plaats van een wit shirt.

Indien een lid van of naar de speellocatie reist en daarbij kleding draagt die een relatie heeft met de hockeysport, bestaat deze kleding uit een wit groen club trainingspak en/of teamhooded/sweatshirt. Zowel het trainingspak als de teamhoodie/-sweater moeten voorzien zijn van het MHC embleem.

Het bestuur kan bepalen dat het clubtenue wordt voorzien van vastgestelde accenten, zoals bijvoorbeeld sponsoruitingen. Binnen MHC is de uitvoering van het kledingbeleid gedelegeerd aan de sponsorcommissie.

Verkoop

Sportshop Relax in Maastricht heeft het alleenrecht op de verkoop van het clubtenue. Dat betekent dat het clubtenue, of onderdelen daarvan, alleen bij Relax gekocht mogen worden. Relax heeft daarbij het alleenrecht op het aanbrengen van het MHC embleem op kleding.

Vanaf seizoen 2018-2018 (tot een nader te bepalen datum) sponsort het kledingmerk Indian Maharadja MHC en speelt MHC slechts in kleding van dit merk.  Ook het onder het kopje ‘Clubtenue’ genoemde trainingspak en teamhoodie/-sweater zijn van het merk Indian Maharadja en dienen bij Sportshop Relax te worden aangeschaft.

Sponsoruitingen

MHC biedt graag de mogelijkheid tot sponsoring. Voor wat betreft de kleding heeft Indian Maharadja samen met Relax een aantal sponsorarrangementen ontwikkeld.

Op de website bij ‘sponsoren’ staan de mogelijkheden van sponsoruitingen opgesomd. Als men afspraken hierover wil maken, meer wil weten over de mogelijkheden of als er onduidelijkheden zijn, kan contact worden opgenomen met de sponsorcommissie.

Herfst/winter

Het is niet toegestaan om bij lagere temperaturen de wedstrijden in trainingspak of in sweater te spelen; het  MHC shirt mag niet bedekt zijn. Wel is het toegestaan om een wit thermo shirt met lange witte mouwen of een witte coltrui onder het MHC shirt te dragen, en onder de broek een thermobroek met lange zwarte pijpen. Het dragen van een pet, muts of shawl is niet toegestaan. Ook een zonnebril mag niet.

Het Bestuur (1 juli 2018)