1bannermhc2.jpg 2 (1 van 2).jpg 2bannermhc.jpg 2headerD11.jpg 2headerD4.jpg Dames 1 teamfoto 2020-2021 zonder begeleiding bewerkt 1.jpg header heren1.jpg header.jpg headerdames1.jpg headerdames3.jpg headerdames4.jpg MHC Heren 1 - 2020 Banner 1.jpg

Top Hockey


Tophockey bij de Maastrichtse Hockeyclub

De tophockeyteams van de Maastrichtse Hockeyclub zijn bij de senioren Heren 1 en Dames 1, die op dit moment beiden in de 1ste klasse spelen. MHC heeft de ambitie om met haar standaard teams duurzaam in de 1ste klasse te acteren. Promotie van de standaardteams willen we graag behalen mits het team en het spel zo goed ontwikkeld zijn dat handhaving in de 1ste klasse realistisch is. Daar werken de teams en hun begeleiding hard aan!

Bij de jeugd zijn onze tophockeyteams de 1ste teams van nagenoeg alle categoriën (MA1, MB1, MC1, JB1, JC1) en voor de C- en D-lijnen (bij voldoende teams) ook de zogeheten opleidingsteams. Nagenoeg al deze teams trainen 3 keer in de week en hebben zich gecommitteerd om deze grote inspanningen van hockey op een goede manier te combineren met school en andere activiteiten. Goed plannen van studie en hockey is essentieel, want afzeggen is er niet bij voor deze gedreven topsporters. Het plezier van het -als team en als individu- maximale eruit halen staat daarbij voorop.

In de opleiding van onze spelers/speelsters staan LEREN en ONTWIKKELEN centraal en daarop volgt vanzelf het resultaat. Wij willen onze spelers en speelsters laten ontwikkelen tot zelfstandige en initiatiefrijke hockey'ers die zelf oplossingen kunnen verzinnen voor situaties in het veld. Onze trainer-coaches staan dus niet schreeuwend langs de lijn voor te roepen waar de pass heen moet maar leggen op een rustige manier uit, bijv op de bank bij een wissel, na de wedstrijd of op een training. 

Bij de jongens en meisjes 1e teams is het de doelstelling van de club om op het hoogste niveau van het district Zuid-Nederland uit te komen (de topklasse) en voor de A en B jeugd om op regelmatige basis uit te komen op Super-B en Super-A niveau (semi-landelijk). In het afgelopen seizoen kwamen JA1, MA1, JB1 en MB1 op dit niveau uit.

De Technische Commissie (TC) zorgt voor de faciliteiten die onze topteams in staat moeten stellen om op zo hoog mogelijk niveau te spelen. De TC vergadert maandelijks en heeft prestatief hockey als prioriteit geagendeerd. Het ontwikkelen van goede trainer-coaches (middels opleidingen en begeleiding vanuit TC) is daarbij cruciaal voor MHC, zowel voor de prestatieve- als voor de breedteteams. Na de winterstop zijn er meetrain-trajecten bij de prestatieve teams voor spelers uit breedteteams die drive en talent hebben getoond, zodat deze kinderen meer kans hebben om op termijn in de prestatieve lijn in te stromen. Talentvolle spelers/speelsters in de prestatieve teams mogen ook soms al meetrainen bij een hogere leeftijdscategorie om zich sneller te ontwikkelen. Vanuit de A1 en B1-teams wordt de aansluiting met Heren 1 en Dames 1 gezocht via meetrain-trajecten en invalbeurten op de zondag. 
  
Wij wensen alle topteams enorm veel inspiratie, plezier en motivatie voor een maximale (team)prestatie binnen de competities waarin ze actief zijn en natuurlijk om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen als hockey(st)er.

De Technische Commissie