Clubtenue van MHC

Algemeen
Hockey Club Maastricht wil zich graag herkenbaar aan de buitenwereld presenteren. Naast sportiviteit, prestatie en gezelligheid, speelt de "outfit" (kleding/tenue) een grote rol. Alle leden behoren zich correct te kleden als zij MHC vertegenwoordigen.
Juist op het veld, zowel uit als thuis moet MHC uitstraling hebben. Dat ontstaat als iedereen in hetzelfde MHC tenue hockey speelt en loopt. Het dragen van het door MHC vastgestelde tenue tijdens (competitie)wedstrijden en toernooien is verplicht tenzij het vigerende bondsreglement een ander tenue verplicht stelt. Bij trainingen is dit niet verplicht. Zonder correct clubtenue is men niet speelgerechtigd. Het bestuur zal streng toezien op het spelen in een correct MHC tenue.

Het dragen van scheenbeschermers en gebitsbeschermers is verplicht.

Clubtenue
Alle uit- en thuiswedstrijden worden gespeeld in MHC-tenue. Het clubtenue van MHC bestaat uit een witte polo met MHC embleem en 2 groen schuine strepen, een donker groene hockeybroek of – rok en witte kousen met MHC embleem.
Tevens zijn er een wit groen club trainingspak en teamhooded/sweatshirt.

Clubtenue bij uitwedstrijden
Echter wanneer beide clubs in bijna identieke tenues, of dezelfde kleuren spelen, dragen de gastspelers een shirt in afwijkende kleur om herkenbaarheid tijdens de wedstrijd te garanderen. MHC heeft er voor gekozen om bij uitwedstrijden in een donkerblauwe polo met MHC embleem en 2 groene strepen te spelen.
Het betreft hier de uitwedstrijden bij de volgende clubs: DVS, Hopbel, MEP, MOP, Rosmalen, Sjinborn, Son, Tegelen, Venlo, Weert en Zwart-Wit

Verkoop
Het clubtenue dient aangeschaft te worden bij een door het bestuur daarvoor aangewezen detailhandel of leverancier. Per 1 augustus 2013 is Relax sportshop te Maastricht voor vier seizoenen sponsor en exclusief distributeur van het clubtenue.
Gedurende dezelfde periode is TK  sponsor én leverancier van het nieuwe clubtenue, en heeft exclusiviteit voor het voeren van het MHC logo en de naam "Maastrichtse Hockey Club” op sportkleding en materialen voor tijdens en na de wedstrijden.

Keepers
Keepers en keepsters worden op kosten van MHC voorzien van beschermende attributen.

Herfst/winter
Het is niet toegestaan om bij lagere temperaturen de wedstrijden in trainingspak of in sweater te spelen; de gestreepte MHC polo mag niet bedekt zijn. Wel is het toegestaan om een wit thermo shirt met lange witte mouwen of een witte col)trui onder de MHC polo te dragen, en onder de broek een thermobroek met lange zwarte pijpen.
Het dragen van een pet, muts of shawl is niet toegestaan. Ook een zonnebril mag niet.

Sponsoruitingen
In het huishoudelijk reglement is gesteld dat "Reclame op het tenue of door MHC of sponsors ter beschikking gesteld materialen alleen is toegestaan na goedkeuring door het bestuur van MHC". De uitvoering hiervan heeft het bestuur gedelegeerd aan de sponsorcommissie. Sponsorcontracten kunnen uitsluitend door de sponsorcommissie worden opgesteld en aangegaan.
Op de website bij sponsoren staan de mogelijkheden van sponsoruitingen opgesomd. Als men afspraken hierover wil maken, meer wil weten over de mogelijkheden of als er onduidelijkheden zijn dan kan men zich richten tot de sponsorcommissie.
Naamsvermelding en/of het gebruik van het MHC embleem en/of naam moet voldoen aan de MHC regels terzake, en is voorbehouden aan onze hoofdsponsor en overige marketingpartners. Met uitzondering van de merknaam, is het voeren van reclame op het MHC tenue verboden.

Uitzondering is de teamhooded/sweatshirt met reclame.
Eventuele gegadigden kunnen, nadat ze de sponsorcie hiervan in kennis gesteld hebben, een team voorzien van een teamhooded/sweatshirt zonder een additionele (sponsor) bijdrage aan de club te voldoen op voorwaarde dat de gesponsorde teamhooded/sweatshirt een clubtenue hooded/sweatshirt is, en aangekocht is bij de door het bestuur daarvoor aangewezen detailhandel of leverancier

Bij iedere reclame op kleding, materialen en/of clubtenue, zowel per team als individueel, zal bekeken worden of er geen sprake is van conflicterende belangen met business clubleden en/of disproportionele "gratis" reclame. Het bestuur, bij het niet naleven van bovenstaande regels, houdt zich het recht voor de sponsoring achteraf te verbieden, dan wel alsnog een aanvullende sponsorbijdrage in rekening te brengen.
Het bestuur van MHC houdt zich het recht voor bepaalde kledingsponsors (naam, logo en/of slagzin) als niet passend bij MHC af te wijzen.

Wat is het clubtenue?

Het tenue van MHC bestaat uit:
  1. Witte polo met MHC-embleem en 2 schuine strepen (zie afbeelding). Het shirt is exclusief verkrijgbaar bij Relax (zie voor een verdere toelichting de tekst hieronder).
  2. Donkergroene short/rok
  3. Witte kousen met MHC-embleem
  4. Voor uitwedstrijden is er een donker blauwe polo met MHC embleem en 2 schuine strepen, ook exclusief te verkrijgen bij Relax.

Damesshirt                                                                               Heren shirt

Alle MHC-shirts zijn van ABN AMRO naam en logo voorzien.
MHC is (met ingang van seizoen 2013-2014) een nieuwe, langdurige sponsorovereenkomst aangegaan met TK Hockey Equipment, een internationaal bekende fabrikant van hockeykleding, -schoenen, -sticks en overige accessoires. Voor meer informatie zie  www.tk-hockey.com.

ms01-10-2015

H1