1bannermhc.jpg 1bannermhc2.jpg 1_1IntToernooiDB2017-175kopie.jpg 2 (1 van 2).jpg 2 (2 van 2).jpg 2bannermhc.jpg 2heren1.jpg header-3.jpg header.jpg

Zaalhockey


Zaalhockey bij de Maastrichtse Hockeyclub 

Uitgangspunten

Zaalhockey ondersteunt de technische en tactische ontwikkeling van jeugdhockey op het veld. Zaalhockey biedt de spelers veel spelplezier en biedt hen een sportief en serieus alternatief tijdens de winterstop. Daarom neemt MHC de ontwikkeling van zaalhockey serieus.
Gedurende de veldcompetitie gaat veld voor zaal, maar gedurende de zaalcompetitie gaat zaal voor veld. In de overgangsmaand november zal 1 veldtraining worden vervangen door een zaaltraining

Inschrijving teams Senioren en Jeugd

MHC stelt zaalhockey verplicht voor de standaard teams (Heren 1 en Dames 1) en alle prestatieve teams (1e teams en  opleidingsteams) en schrijft deze in voor deelname aan de KNHB-zaalhockeycompetitie.  MHC schrijft standaard zo veel mogelijk D- en 1e jaars C-teams in (indien de zaalcapaciteit dit toelaat). MHC stelt de overige A-, B- en 2e jaars C-teams in de gelegenheid zich, onder voorwaarden, in te schrijven voor de zaalhockeycompetitie. Spelers en coaches dienen zelf te inventariseren of en hoeveel animo er is voor zaalhockey, dit laatste zal altijd in overleg met de JC plaatsvinden.
De teams worden ingeschreven in een competitiepoule-niveau in overleg met de Jeugdcommissie en de Technische Commissie.

Jongste Jeugd

Er is nu ook de mogelijkheid voor E8-teams om in competitieverband kennis te maken met zaalhockey. MHC is daar voorstander van en probeert zo veel mogelijk mee te doen met deze teams.

Voorbereiding

MHC heeft helaas beperkte trainingsuren in de zaal die gelijk over de teams verdeeld worden. Daarom neemt MHC het advies van de KNHB over en raadt coaches van selectie (eerstelijns-)teams ten sterkste om in de voorbereiding op de zaalhockeycompetitie zich in te schrijven voor ten minste één zaalhockeytoernooi om voldoende voorbereid aan de zaalhockeycompetitie deel te kunnen nemen.

Organisatie

De organisatie van het zaalhockeyseizoen valt uiteen in verschillende fasen en taken per fase. Deze taken worden door verschillende commissies en bestuursleden uitgevoerd. Eindverantwoordelijk voor de organisatie van zaalhockey is de Zaalhockeycommissie. Deze wordt ondersteunt bij de ontwikkeling en uitvoering van het zaalhockeybeleid door de Technische Commissie, Jeugdcommissie en de penningmeester MHC. 


In het winterseizoen 2017 - 2018 zullen een groot aantal teams van MHC weer gaan zaalhockeyen

Welke teams

Jeugdteams en Teams Jongste Jeugd
MHC heeft 5 Jongste-Jeugdteams (E8-tallen) kunnen indelen, 1 jongensteam en 4 meisjesteams
Er zijn 25 jeugdteams ingedeeld, 7 jongens- en 18 meisjesteams.
Voor de teams en teamsamenstelling (teams met spelers en speelsters die gaan zaalhockeyen) zijn de Jeugdcommissie voor de breedteteams en de Technische Commissie voor de prestatieve lijn verantwoordelijk.

Seniorenteams
Zowel Heren 1 als Dames 1 doen actief mee aan deze competitie. Verder zal dit jaar 1 damesteam in de zaal gaan spelen als Dames 2 ZH.


Vragen m.b.t. zaalhockey
Voor algemene vragen over het zaalhockey kun je je richten tot de Coördinator zaalhockey Marc Schnabel mailto:[email protected]

Voor meer hockey-gerelateerde vragen m.b.t. zaalhockey kun je je richten tot: 
 
 1. TD: Gladys van Schoonhoven van Beurden
 2. de trainers
 3. de coaches
 4. de coördinatoren Senioren en Jeugd en mailto:[email protected]

Wij wensen alle teams, trainers en begeleiding een sportief en leerzaam zaalhockeyseizoen 2017-2018 toe.

Voor meer informatie:

 

Zaalhockey-commissie

De Zaalhockey-commissie bestaat uit: 
 
- Baer Adriaens
- Richard Gilissen
- Ronald van Hengel
- Marc Schnabel (coõrdinator)
- Richard Verkijk
- Roland Wedler
 
Dennis Candel en Rob van Grol ondersteunen de commissie m.b.t. scheidrechterzaken en -planning. 

 

Spel-/Scheidsrechterregels  

Voor iedere speler, trainer, coach en scheidsrechter (..en toeschouwer...) is kennis van de spel- en scheidsrechterregels van het zaalhockey een must!
Vragen over spel-/scheidsrechterzaken? Stuur een mail aan: mailto:[email protected]

Kijk naar onderstaand filmpje gemaakt door HV Weert daarin wordt alles nog eens in beeld beknopt uitgelegd:
 
 

 
 
Taken Zaalwacht

Van de volgende taken dient de betreffende zaalwacht zich bewust te zijn.

Is een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig om:
 1. Het klaarleggen van de balken en de goals te coördineren: het MHC-team dat als eerste speelt moet zo spoedig mogelijk beginnen met het klaarleggen van de balken en de goals (zodat de wedstrijd op tijd kan beginnen).
 2. Ziet toe dat er door NIEMAND met gewone schoenen in de zaal gelopen wordt.
 3. Ziet toe dat de sportschoenen NIET buiten gedragen zijn.
 4. Ziet toe dat de gespen van de keepersuitrusting met tape afgeplakt zijn (i.v.m. beschadigen vloer)
 5. Ontvangt de bezoekende teams en scheidsrechters.
 6. Zorgt dat wedstrijden op tijd beginnen, houdt scores en tijd bij:Wedstrijden zijn 2x 30 minuten, als teams in wedstrijdblokken spelen dan is het 2x 20 minuten (zie schema tijden!)
 7. Ieder thuis spelend team levert een persoon ter ondersteuning van de zaalwacht.
 8. Ziet toe op het correct invullen van het DWF = Digitale Wedstrijd Formulier. Checken of spelers voor de wedstrijd zijn aangemeld in het DWF (als dit niet is gebeurd kunnen de scheidsrechters het formulier niet invullen en afronden na de wedstrijd, met alle gevolgen van dien!!!
 9. Indien er een rode of gele kaart is gegeven aan een speler... zie erop toe dat alle gegevensgoed/ volledig (ook naam-adres-woonplaats speler) in het DWF worden ingevuld door scheidsrechter en aanvoerder/speler van het team.
 10. Gaarne DWF meteen na iedere wedstrijd afronden via de mobiele telefoon.
 11. Ziet er op toe dat de balken, goals en eventuele achtergelaten rommel opgeruimd worden. Het team dat als laatste speelt moet zo spoedig mogelijk na het eindsignaal de balken en goals opruimen (zodat de zaal snel overgedragen kan worden aan de sportclub die na ons komt of aan de beheerder van de hal).

Inhoud van de wedstrijdtas:
 1. Wedstrijd schema’s
 2. Wedstrijdballen en tape voor gespen klompen
 3. Lijst van clubscheidsrechters
 4. Zaalwachtschema
 5. Lijst met namen van MHC cie Zaalhockey + lijst met namen zaalhockey coördinatoren van alle deelnemende clubs van Zuid-Nederland

Coördinator Zaalhockey:
Marc Schnabel


Trainingen en wedstrijden

Afspraken rondom schoeisel, sticks en keepersuitrusting tijdens trainingen en wedstrijden:
 
 1. Draag binnensportschoenen met een lichte zool.
 2. Doe deze pas aan in de zaal!
 3. Zaalhockey speel je met een speciale zaalhockeystick, dus NIET met een veldhockeystick! Een zaalhockeystick mag niet zwaarder zijn dan 737 gram (een veldhockeystick is veel zwaarder en dus niet toegestaan).
 4. Alle gespen van de keepersuitrusting moeten met tape afgeplakt worden ter voorkoming van beschadigingen aan de vloer bij slidings. De legguards moeten met een hoes worden overtrokken.

 

 

H1

R.H.C. Concordia - H1
Datum: zondag 22-10 Spelen: 14:45

D1

DVS - D1
Datum: zondag 29-10 Spelen: 12:45

Hoofdsponsor

Zoeken

Verslagen

Nog geen verslagen.

Vandaag jarig

Savyon van Beek
Rowan Does
Sophie Engelen
Robert Fichtinger
Madeleine Kraaij
Sara Melenhorst