1bannermhc2.jpg 1bannermhc2lustrum-85jaar.jpg 1headerHeren1a.jpg 2 (1 van 2).jpg 2bannermhc.jpg 2headerD11.jpg 2headerD4.jpg 3bannermhc2lustrum-85jaar.jpg header heren1.jpg header.jpg headerdames1.jpg headerdames3.jpg headerdames4.jpg wbannermhc2lustrum-85jaar.jpg
Algemeen Oktober
9

Hockey voor iedereen

Nieuws afbeelding

 

Om aandacht te vragen voor inclusiviteit en acceptatie in de hockeysport, vraagt de KNHB alle aanvoerders van H1 en D1 teams in het weekend van 13 en 14 oktober de aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog te dragen.  


Hiermee ondersteunt de KNHB de initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die donderdag 11 oktober plaatsvindt.

Ook Heren 1 en Dames 1 van MHC zullen aan dit verzoek van de KNHB gevolg geven.


"Hockey voor iedereen”
De actie is een initiatief van de spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation, een stichting vernoemd naar de homoseksuele oud-scheidsrechter die de sociale acceptatie van homo's en lesbiennes in de sport wil bevorderen.

Inclusiviteit en homoacceptatie staat al jaren hoog op de agenda bij de KNHB. Hier zijn diverse zichtbare acties uit voortgevloeid. Zo is de KNHB partner van de Alliantie Gelijke Spelen en voer de KNHB in 2017 mee met een eigen boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam. De bond heeft de campagne: "Hockey voor iedereen” gelanceerd. Klik hier voor meer informatie.

Gratis regenboogband
Dit jaar kan bovendien iedere hockeyer gratis via www.regenboogband.nl een regenboogband aanvragen zolang de voorraad strekt. Ook als je geen aanvoerder bent. Iedereen die de boodschap steunt is in de ogen van de KNHB een aanvoerder! Hockeyers kunnen hun regenboogbandfoto delen op Facebook, Twitter of Instagram met #AllTogetherChallenge om te laten zien dat zij de actie steunen.