1bannermhc2.jpg 2 (1 van 2).jpg 2bannermhc.jpg 2headerD11.jpg 2headerD4.jpg Dames 1 teamfoto 2020-2021 zonder begeleiding bewerkt 1.jpg header heren1.jpg header.jpg headerdames1.jpg headerdames3.jpg headerdames4.jpg MHC Heren 1 - 2020 Banner 1.jpg

Beleid & Cultuur


Cultuur

De Maastrichtse Hockey Club (MHC) is met bijna 1000 spelende leden de grootste hockeyclub in Limburg en de grootste sportvereniging van Maastricht. De club, die bestaat sinds 1934, biedt veldhockey en zaalhockey voor verschillende doelgroepen. Met een grote jeugdafdeling en een groeiend aantal senioren heeft MHC zowel de ervaren als beginnend hockeyer veel te bieden. Zowel de recreatieve als de prestatiegerichte hockeyer is welkom bij MHC. Studenten zijn sterk vertegenwoordigd in de heren- en damesteams. 


We bieden voor alle leeftijden het pakket Proeftraining aan. Met dit pakket kun je 3 keer meetrainen om te kijken of hockey iets voor jou is. En je maakt alvast kennis met misschien wel je toekomstige teamgenoten. Vraag direct Proeftraining aan via deze bladzijde.Bijdragen als vrijwilliger 

Wij willen een familie-hockeyvereniging zijn, voor én door de leden. Een club voor de tophockeyer die het uiterste van zichzelf wil vragen maar ook voor de  breedtehockeyer die gezelligheid net zo belangrijk vindt als een leuke sport. We willen een fantastische en gezellige leeromgeving zijn voor kinderen en senioren, om in teamverband en in onderlinge afhankelijkheid te sporten. Eén groot sociaal ontmoetingsfeest.
 
Voor en door leden
We kunnen alleen hockeyen als iedereen ook zijn bijdrage levert als vrijwilliger. Als lid van MHC wordt je gevraagd om je eigen bijdrage hierin te leveren. Denk bijvoorbeeld aan het fluiten als vrijwilliger door je scheidsrechterkaart te halen, bardienst draaien, coachen, training geven, helpen met evenementen. Je kunt het zo gek niet bedenken of we kunnen jouw hulp, enthousiasme en kunde goed gebruiken.
  
'Jouw team mag spelen, als jouw team ook zorgt dat andere teams kunnen spelen!'
Elk team levert voldoende vrijwilligers die nodig zijn voor de club en ziet daarop toe. Omdat we serieus omgaan met de tijd van anderen, zijn we daarin niet vrijblijvend (als je bijvoorbeeld geen scheidsrechter levert, kan een ander team gewoon niet spelen):  
  1. Bij onvoldoende vrijwilligers volgt een herinnering: "opgelet: andere teams hebben een probleem"! 
  2. Indien de situatie niet verbetert, kan MHC uit zelfbehoud hieraan consequenties verbinden, inclusief het tijdelijk uitsluiten van deelname aan wedstrijden en training. 
  3. Bij jeugdteams rust deze uitdaging ook en bij jonge kinderen vooral op de ouders! 
 
Leden van MHC kunnen alleen hockeyen als iedereen ook zijn bijdrage levert als vrijwilliger. Je kunt hierbij denken aan training (hockey-, loop-, conditie- of keeperstraining) geven, coach of manager van een team zijn, hulpouder, barmedewerker, materialenbeheer, webredactie, technische commissie, ledenadministratie, arbitragecommissie of misschien eerder evenementen organiseren. Kortom er is genoeg te doen! 
 
GEEF JE OP!!!
 
[email protected]